Werk en politiek

Ook werk moet er toe doen en maatschappelijk impactvol zijn. Daarom ligt mijn ervaring ook in het onderwijs en de groene sector. Bij AOG School of Management, de business school van de RUG, was ik marketingmedewerker en programmamanager.

Vanuit die rol was ik inhoudelijk en commercieel verantwoordelijk voor mooie opleidingen die voor mensen écht het verschil konden maken. Later had ik een senior communicatiefunctie in een samenwerkingsverband van het hoger- en middelbaar beroepsonderwijs, op het snijvlak van praktisch en theoretisch onderwijs.

Bij Natuurmonumenten hield ik me als communicatieadviseur bezig met mooie natuurprojecten, zoals de Onlanden en het Fochtelooerveen. Maar ook met taaie beleidsdossiers. De kolencentrale in de Eemshaven, stikstof, grote wilde dieren en jacht waren onderwerp van scherp maatschappelijk en politiek debat.

Momenteel doe ik de public affairs, zeg maar de belangenbehartiging, voor zeven groene NGO’s rondom ons mooiste en meest kwetsbare natuurgebied: de Waddenzee. Opnieuw een mooie plek om idealen in praktijk te brengen. En bij tegenwind, gewoon even harder fietsen.

Voeg me toe op LinkedIn