Geen categorie

Beste Groningers,

Mijn naam is Tom Rustebiel. Vader van twee prachtige dochters, fervent fietser, werkzaam in de natuurbescherming en fractievoorzitter van D66 in de Groningse gemeenteraad.

De komende gemeenteraadsverkiezingen zijn ontzettend belangrijk. Ze gaan over het bestrijden van de wooncrisis. Door het gat tussen sociale huur en dure huur en koop worden de verschillen groter. Over het weer laten bruisen van cultureel, studerend en ondernemend Groningen. En over vergroening.

Maar ze gaan ook over de groei van de stad. Waar gaan we bouwen en voor wie? Wat betekent dit voor het verkeer? Hoe borgen we de landschappelijke kwaliteit in en rond onze prachtige dorpen? En natuurlijk over kansengelijkheid. Waar je geboren bent is nog steeds van invloed op je kansen. Ik kon nog stapelen, van de mavo naar een postdoctoraal, maar die mogelijkheid hapert.  

Ik ben trots op de moties die ik als raadslid indiende en die nu het verschil maken. De parkeerplekken op het Schuitendiep worden een groene boulevard. Er komen meer huizen in het middensegment. Ik stemde een biomassacentrale weg. Zet me in voor de veiligheid voor vrouwen bij de abortuskliniek. En we gaan werken aan klimaatadaptatie.

Nu, als fractievoorzitter leidt, ik de groep. Breng anderen in positie. En ben de spil tussen de fractie, het college en de coalitie. Daarom zal ik er als lijsttrekker direct voor Groningen staan. En dat is nodig, in debatten en onderhandelingen. Ik zie er naar uit om een mooi team te gaan smeden, de campagne te leidden, de verkiezingen te winnen én een goed resultaat uit te onderhandelen.

Mag ik rekenen op je steun?