Geen categorie

Stevige uitdagingen, mooie resultaten

In maart was ik aanwezig bij het klimaatalarm, op de Vismarkt. Want politiek heeft de regering met D66 koers gezet op een groene toekomst, maar aan snelheid en concrete maatregelen ontbreekt het. Dit is een uitdaging die we ook lokaal op moeten pakken.

Schoner vervoer, meer groen, versterking van de biodiversiteit, besparing van energie en duurzame opwek zijn onderwerpen waar ik me in vast heb gebeten én die ook urgent zullen blijven. Klimaatactie, met draagvlak, is een topprioriteit.

De wooncrisis maakt de stad amper nog toegankelijk voor mensen die nog geen koopwoning hebben. Stijgende prijzen en exploderende huren vergroten de kloof tussen sociale huur en de vrije sector. Willen we een gemeente voor iedereen blijven, dan moet die kloof heel snel gedicht.

Kansengelijkheid is een breed thema, dat gaat over onderwijs, bibliotheken, sport, gezondheid en plekken om elkaar te ontmoeten. Allemaal lokale onderwerpen, die ervoor moeten zorgen dat we een inclusieve gemeente blijven. Niet voor niks vallen de landelijke verkiezingsthema’s wonen, onderwijs en klimaat zo samen met onze vraagstukken.

Vanuit de afdeling wordt er momenteel hard gewerkt om een verkiezingsprogramma te schrijven dat antwoord geeft op alle vragen. Doe daar vooral aan mee, dan hoop ik dat ik me tijdens de campagne en de onderhandelingen in mag zetten om ze in de praktijk te brengen.

Gelukkig beginnen we niet op 0, er zijn mooie resultaten geboekt. Die zijn nooit particulier, maar altijd het resultaat van fractiewerk, afstemmen met andere partijen, het college, de bevolking en soms Den Haag. Toch heb ik het verschil kunnen maken op een aantal dossiers waar ik trots op ben.

Ik noem daarbij het tegenhouden van de biomassacentrale op Zernike, 50% nieuwbouw in het middensegment, de Lelylijn in het verkiezingsprogramma, bescherming van de Waddenzee in het regeerakkoord, klimaatadaptatie en vergroening en de herinrichting van Diepenring en binnenstad.

13 gedachten over “Stevige uitdagingen, mooie resultaten

  1. קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. קמגרה תשדרג לכם את חיי המין ותאפשר לכם הנאה מרבית מהאקט. לטבע פלז’ר שלל פתרונות טבעיים נוספים שישדרגו לכם את חדר המיטות. נערות ליווי יפות

  2. קמגרה למכירה בהרצליה אנשים באים אליה מהצפון, מהמרכז ומהדרום. לא לחינם נחשבת הרצליה לאחת מהערים המובילות בישראל בתחום הפנאי והבילויים. הרצליה היא עיר תוססת, עם מפגשים אנושיים רבים, metamask token factory example

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.