Initiatiefvoorstel speelplekken in de binnenstad

D66 wil dat er in de Groningse binnenstad voorzieningen voor kinderen komen. Dat bepleit D66-raadslid Tom Rustebiel op zijn initiatief met CDA, GL en PvdA. Hij dient het voorstel, waar lang met veel partijen aan gewerkt is, volgende maand in. ‘We willen dat de binnenstad voor iedereen is, laten we dan ook ruimte maken voor kinderen.’

Tom: ‘Waar vroeger kopen centraal stond, wordt nu beleving steeds belangrijker. We zetten daarop in met meer voetgangerszones, meer groen en minder verkeer. We bedienen veel mensen met een combinatie van mooie winkels, fijne horeca en een sterk cultuuraanbod, maar kinderen komen nauwelijks aan bod.’

De Hanzehogeschool sloot aan om het idee vorm te geven. Studenten van de opleiding Built Environment van de Hanzehogeschool zijn aan de slag gegaan met het ontwerpen van nieuwe speelplekken in de binnenstad. Samen met GroenLinks, PvdA en CDA hebben we aan de Groningers gevraagd mee te denken over hoe de stad leuker gemaakt kan worden voor de kinderen. De studenten hebben met die ideeën speelplekken bedacht.

In november op Let’s Gro hielden de vier partijen samen met Jimmy’s, UpToUs en kinderopvangorganisatie SKSG een sessie waar kinderen mee mochten ontwerpen. Ook die ideeën zijn in het voorstel verwerkt.

Artikel Dagblad van het Noorden:

Item OOGTV:

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s