Groen en natuur

D66 houdt bezuinigingen op natuur- en milieueducatie tegen

Dankzij een aangenomen amendement van D66 zette de gemeenteraad een streep door de voorgenomen bezuinigingen op natuur- en milieueducatie (NDE). Dit betekent dat ook de komende jaren kinderen met hun schoolklas lessen blijven houden over en in de natuur.

Het is voor D66 ontzettend belangrijk dat kinderen bewust worden en blijven van het belang van voedsel, milieu, groen en duurzaamheid. De lessen van de NDE zijn erg populair en kenmerken zich door hoge tevredenheid van scholen, leerlingen en ouders. Kinderen leren via NDE met plezier en kunnen er ook andere vaardigheden en talenten ontwikkelen dan in een traditionele schoolomgeving.

Het door D66 met GroenLinks, PvdA en Partij voor de Dieren ingediende amendement wordt gedekt doordat er onbenutte belastingcapaciteit in de begroting is gevonden. Van diezelfde belastingcapaciteit werden onder meer de bezuinigingen op sport beperkt, een plan tegen energiearmoede aangenomen en werd de schaapskudde in de benen gehouden. 

Met de vastgestelde begroting ziet D66 ondanks de pijnlijke bezuinigingen voldoende kans om te blijven investeren in de toekomst van Groningers, met name op het gebied van onderwijs, wonen en duurzaamheid.