Groen en natuur

Groningen aan de slag met vergroening en klimaatadaptatie

Vandaag besprak de gemeenteraad de visie voor een klimaatadaptieve gemeente. D66 vroeg via een motie om meer natuur, meer parken, groene daken, groene gevels en meer waterpartijen om de stad klimaatbestendig te maken. D66-raadslid Tom Rustebiel is dolblij met de uitwerking van zijn motie. ‘Alles wat we vroegen gaat gebeuren! Groningen wordt groener en klimaatbestendig. Van De Hoogte tot en met Corpus en van Hoogkerk tot en met Lewenborg: hier gaat iedereen van profiteren.’

D66 hield het pleidooi vorig jaar in april en diende de motie in. Vervolgens zette Tom het pleidooi in oktober kracht bij door te stellen dat Groningen koploper moet worden op het gebied van klimaatadaptatie. ‘Het VN-instituut voor klimaatadaptatie komt naar Groningen. Daar moeten we niet alleen trots op zijn, maar we moeten het ook aangrijpen om zelf de allerhoogste ambitie na te streven. Dat past perfect bij onze pleidooien over duurzaamheid in zijn algemeenheid, waar we juist in deze provincie de noodzaak daarvan letterlijk voelen.’

Bekijk hier het raadsvoorstel.