Geen categorie, Lijsttrekker

Tom Rustebiel wil lijst D66 gaan trekken

Ja, ik wil. Samen maken we het verschil!

Groningen groeit. Groningen broeit. En Groningen boeit.  Ik ben er trots op, dat ik als raadslid en fractievoorzitter de idealen van D66 mee in de praktijk mag brengen.

Auto’s van de gracht, werken aan klimaatadaptatie, verduurzaming in het verkeer, Lelylijn, de fiets op één en de herinrichting van de binnenstad zijn thema’s waar ik namens ons team het verschil kon maken.

Om Groningen klaar te maken voor de toekomst, is een sterk D66 nodig. Wij zijn altijd de partij geweest, die vooruit durfde te denken en zijn nek uitstak.

Gedurfde investeringen in Groninger Museum, Forum Groningen, de binnenstad en de nieuwe Oosterpoort worden mede door D66 ingebracht en verdedigd.

Terwijl elders vaak de status quo heerst, gaat Groningen vooruit. Maar er is nog ontzettend veel te doen. De wooncrisis. Het klimaat. Goed onderwijs. Kansengelijkheid.

Landelijke thema’s die sterke lokale inzet nodig hebben om verder gebracht te worden. Vanuit raad en college hebben we laten zien dat we dit kunnen.

Waar mijn drive vandaan komt? Mijn eerste stembusgang was ná de moord op Fortuyn. Het werd een stem tegen polarisatie.

Ook dat ik vroeger de kans heb gehad om vanaf de mavo in Veendam tot mijn postdoctoraal opleidingen te stapelen, bracht me bij D66.

En sinds we twee prachtige dochters hebben, is mijn blik nóg meer op de toekomst gericht. Ik acteer in het hier en nu, maar denk regelmatig een generatie verder.

Want ik gun mijn – en alle kinderen – een schone, eerlijke en gezonde wereld waarin ze alle kansen krijgen en volledig zichzelf kunnen zijn.

Kansengelijkheid, goed onderwijs, jezelf kunnen zijn én dus die groene idealen maken me dat ik me in deze partij ontzettend thuis voel.

Na vijf jaar met mooie en concrete resultaten is het tijd voor de volgende stap. Tijd, om de kar te gaan trekken. Vol energie van een succesvolle campagne met enthousiaste vrijwilligers stap ik naar voren om samen het verschil te gaan maken bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Met ervaring in campagnes, gemeentebegrotingen, onderhandelen, het schrijven van programma’s, kennis van alle lokale thema’s, het politieke netwerk en de juiste lijntjes naar Den Haag, ga ik daar graag in voorop.

Doe je met me mee?

Lees hier meer over mij.